Breaking news
 1. Lentetornooi 2024 Tielt-Winge 3000
 2. Koekenverkoop TW3000
 3. Inschrijving seizoen 2023-2024
 4. Inschrijven zomervoetbalstage TW3000
 5. Vrijdag 27 Oktober Pizza-Pasta avond

2V2

2v2 is het wedstrijdformat voor de 5-jarige spelertjes (U6) en noemen we “dribbelvoetbal”. In verschillende korte wedstrijdjes ontdekken de spelertjes vooral zichzelf en de bal en kunnen ze reeds de eerste dribbel- en passeerbewegingen oefenen. Dribbelen en trappen zodat iedereen kan scoren!

TERREIN

Er wordt gespeeld op 4 identieke terreintjes. De terreinafmetingen staan gelijk aan een kwart van een duiveltjesterrein (5v5). De kleine 2v2 terreintjes kunnen dus ook uitgezet worden op dit duiveltjesterrein.

2V2

TEAM

Een team U6’jes bestaat idealiter uit 8 spelers waarbij je als begeleider 4 tweetallen maakt. Eventuele reservespelers worden geactiveerd op een extra terreintje.

VELDBEZETTING

Eén tegen één duels zijn het belangrijkst. Daarom spelen we met 1+K tegen 1+K.

Veldbezetting 2V2

SPELREGLEMENT

Download Speelfiche 2V2

ROL VAN DE BEGELEIDER

 • Laat de kinderen hun lichaam, de bal en het voetbal spel zelf ontdekken. Tracht hen niet constant te overladen met goedbedoelde tips.
 • Tracht de kinderen te stimuleren en inspireren en zet aan tot “trial and error”. “Voorcoachen” is daarbij een rem op de ontwikkeling.
 • Als begeleider in het dribbelvoetbal laat je de aandacht naar de “dribbel” gaan. De speler is bezig met het “ik en de bal” en niet met de omgeving errond. Passing is daarom van ondergeschikt belang.
 • Een 5-jarige is snel vermoeid maar al even snel uitgerust. Creëer na elke wedstrijd een kort, gezamenlijk rustmoment.
 • Het uiteindelijk doel van de begeleiding is de spelertjes niet te moeten begeleiden. Let them play!

NOG MEER INFO

1. Dribbelvoetbal: zie folder & brochure

 • Waarom en hoe speel je dribbelvoetbal met je U6 ploegen? Alles in deze beknopte folder.
 • Een uitgebreide visie over het dribbelvoetbal. Hoe organiseer je de trainingen en wedstrijden? En hoe begeleid je U6 spelertjes tijdens deze training en tijdens de dribbelwedstrijdjes?

2. Dribbelfestival: zie brochure

 • Een tornooi voor U6’jes kan je vervangen door een dribbelfestival.  Hierbij activeren we zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd, tijdens 2v2 wedstrijden maar ook tijdens allerlei voetbalspelletjes.